0 0 гласове
Оцени Статията

Отборът на „Бургос Волей“ взе участие на Държавно първенство по волейбол за момчета под 13 години. Турнирът се проведе в Стара Загора на 3 и 4 юли. В групата бургаските момчета записаха две категорични победи с по 2:0 срещу вицешампиона от миналата година ВК „Перун“- Варна и ВК „Странджа“, както и загуба от миналогодишния шампион ВК „Хан Аспарух“ с 2:1.

Като втори в групата отборът продължи към полуфиналите на следващия ден и се изправи срещу първия от другата група ВК „Родина“ – Суворово. След много завързан мач и победа с тайбрек, децата се класираха на финал срещу шампиона от миналата година ВК „Хан Аспарух“, където отстъпиха с 2:0.

ВК „Бургос волей“ защити честта на регион Странджа, като записа най-призово класиране от всички отбори в региона и остави зад себе си отбори с дългогодишна традиция във волейбола. Това е и огромен успех за града ни, тъй като от 2008 година не е имало бургаски отбор на финал на държавно първенство при подрастващите.

При пристигането си в Бургас, вицешампионите бяха посрещнати подобаващо от шумни фенове и множество деца от школата на клуба. Стратегията на клуба да започне изграждането на своето волейболно поколение от най-малките представители започва да дава резултат.

Повече информация за клуба и приема на деца, можете да намерите на тяхната фейсбук страница: https://www.facebook.com/Burgosvolley

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари