5 1 гласувайте
Оцени Статията

В продължение на три дни – от днес до неделя, любителите на спорта от Бургас и гостите на града могат да гледат две интересни международни прояви.

Над 120 яхти ще спорят за отличията на регатата „Сарафово къп 2023“, която се провежда за втора поредна година.

Организатор е яхтклуб „Христов“. От 11:00 часа днес е официалното откриване, което ще се състои на Рибарското пристанище в „Сарафово“.

В отделните класове на регатата ще участват състезатели от различни възрастови групи от Турция и България. Всеки ден ще се провеждат максимум по 3 гонки. Стартът на първата е днес в 13:00 часа.

В събота и неделя атрактивната надпревара в акваторията на Бургаския залив, в района на „Сарафово“, е с първи стартове за деня от 12:00 часа.

Награждаването на призьорите ще започне между 17:00 и 17:30 часа в неделя.

В същото време откритият плувен комплекс „Флора“ ще бъде домакин на международния турнир по водна топка за купа „Шуната“.

Ще се състезават ватерполисти, родени през 2009 и 2010 година, от молдовските „Георги Осипов“ и „Олимп“, „Ботев“ – Враца,

КПС „Варна“ и бургаските „Нептун“ и „Черноморец“. „Нептун“ е организатор на турнира. Играе се всеки срещу всеки.

Днес турнирът започва с три мача, като първият е от 17:00 часа.

В събота турнирът продължава сутринта от 9:00 часа и след обяд от 17:00 часа. В неделния ден срещите са от 8:30 и 13:00 часа. Награждаването е насрочено за 15:30 часа.

Международната регата „Сарафово къп 2023“ и международният турнир по водна топка за купа „Шуната“ се провеждат със съдействието на Община Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари