5 1 гласувайте
Оцени Статията

Последните почивни дни в Бургас за месец август са оставени на свободния дух и творческия заряд. „Уикенд без име“ включва две музикални събития, с които парти настроението в морския град продължава с пълна пара.

Зашеметяващ фестивал “ЕГАСИ ФЕСТА”, включващ над 25 хип-хоп имена, ще се проведе на 25 август (петък) и 26 август (събота) на Морска гара. Първото му издание стъпва със замах, с потенциала да разтърси морския град в две епични вечери, тематично разделени на старата школа и новата вълна.

В петък ще чуете най-емблематичните имена в този стил, в т.ч. Гумени Глави, Спенс, Слим, Румънеца и Енчев, Рап Нация, Лора Караджова, GOODSLAV, NDOE, Лошите, Бенджамини, Силвия от Антибиотика, Lil Sha, Tufo, RBR, DJ Dian Solo, DJ Marti G, DJ FED и много други.

Програмата за събота включва част от най-актуалните съвременни трап, дрил и “New school” изпълнители, като FYRE, Dim4ou, Mom4eto, Явката DLG, Секта, DJAANY, PG & Drink, GOCATA, THEO, DJ POKERA и други.

„Стартът на двете фестивални вечери е от 18.00 ч., като партито ще продължи до 03.00 ч., защото превръщаме Морска гара – Бургас в най-големия клуб на открито”, споделят организаторите от Fest2You.

Повече информация за „Егаси феста“ можете да откриете тук: www.facebook.com/profile.php?id=100091296523882

Още едно музикално събитие ще затвърди статута на Бургас на фестивален град. Младежките рок групи Mercury Falls, Crystal Dust, ЛaTé, Внапредвид, Detention Trio, People of Maha, Abyss, Astrea, Hellbound и GASP се събират в Бургас, за да станат част от „РОЯКА ФЕСТ“. Инициативата се организира от Община Бургас и е естествено продължение на пожъналия огромен успех ученически фест през месец май.

В цели два дни – 24 и 25 август (четвъртък и петък) – на откритата сцена Fluca пред Експоцентър „Флора“ ще прозвучат рок мелодии на млади музиканти от Бургас, Варна, Пловдив, София и Несебър. Началото на концерта на 24 август е в 17:00 часа, а на 25 август – от 18:30 часа. Входът е свободен.

Ако музиката не ви е достатъчна, почивните дни в Бургас ще бъдат посветени и на спорта! Стотици хвърчила на кайтисти ще изпълнят Бургаския залив през следващите дни. През уикенда ще се проведе Държавното първенство по кайтсърф.

На кайт зоната на Северен плаж очакваме най-добрите кайтисти в България (над 60 души), включително и олимпийски надежди на страната. Яхтклуб „Черноморец Бургас” и Община Бургас, както и Българска федерация по ветроходство, отново ще представят чудесните възможности на града за развитие на ветроходните спортове.

Кайт състезанията ще включват едни от най-атрактивните дисциплини: Foil Race, Foil Free Ride, Course Race – twin tip / strapless, Hang Time. За първи път ще бъдат проведени гонки и в най-новата дисциплина Wing surf. Ще бъдат връчени награди на победителите в отделните класове и възрастови групи (мъже, жени, младежи и девойки), както и ще станат ясни държавните шампиони в отделните дисциплини.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари