3 3 гласове
Оцени Статията

С безплатно приложение, което защитава профилите на учениците и със сигнал за смяна на парола отбор Inkblot Studio от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации спечели първото място в поредното издание на хакатона на Университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

В традиционното състезание се включиха 40 участници, разделени в 11 отбора. Всички те представиха своите идеи и разработки по темата „Киберсигурност в образованието“. Тя провокира младите хора да покажат своите знания за по-сигурна интеракция в онлайн пространството.

В рамките на три дни имаха възможност да разработят технологични решения за осигуряване и тестване на ниво на устойчивост срещу кибератаки.

Ментори бяха преподаватели от катедра „Компютърни системи и технологии“ в университета, ръководени от проф. Сотир Сотиров и проф. Станислав Симеонов.

На финала учениците презентираха идеите си пред компетентно жури от представители на най-големите ИТ фирми в града – Технологика, Скейлфокус, Мусала софт, Съдърланд, Телелинк и др.

 

Класиране:

1 Inkblot Studio (ПГКПИ, ППМГ „Акад.Никола Обрешков“)

2 Lambda (ПГКПИ)

2 Secure Class (ППМГ „Акад.Никола Обрешков“)

3 CyberSafe (ПГХТ „Акад. Н.Д. Зелинский“)

3 Cookie Monsters (ПГЕЕ „Константин Фотинов“)

3 MBT (ППМГ „Акад.Никола Обрешков“)

 

Специални награди за оригинални идеи бяха присъдени на:

h5n1: Силна парола

Shkola Hustle: В помощ на учебния процес

Baby got hack: Високотехнологично предложение

The script: Най – добър хакерски инструмент

Sigma: Оригинална идея

 

Събитието за иновации и тази година се организира като част от проектите КТРИО и УНИТЕ, а партньор бе Младежки международен център към Община Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари