5 1 гласувайте
Оцени Статията

След изключително успешното начало през 2021 г., изпълнението на програмата за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“ продължава с нови обекти.

Благоустроен е районът зад бл. 41 в „Славейков“. Там е изградена нова алейна мрежа, обновено е пространството за игри на децата с внесени нови съоръжения. Обособена е фитнес зона с нови уреди. Монтирано е ново осветление. Запазени са всички здрави дървета.

Именно това поискаха жителите на блока при кандидатстването по програмата.

Подадените по „Моят град, моят квартал, моята улица“ заявления от сдружени и обединени в исканията си бургазлии, дотук са 130. Реализираните са вече близо 60. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до изпълнение на всички заявления, но това не може да стане наведнъж, а поетапно.

Основна цел на тази инициатива е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се повиши качеството на живот чрез реализиране на обекти по благоустрояване и подобряване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните дейности по изпълнение на програмата включват: реконструкция на участъци от улици, асфалтиране на платното за движение с усилване на основата там, където е установена належаща необходимост от това, подмяна на бордюри, подмяна на капаците на ревизионни шахти, замяна на лампи на улично осветление с енергоспестяващи и допълване с ново улично осветление, изграждане на нови места за паркиране, обособяване на кътове и зони за отдих, зони за игра и забавление за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, поставяне на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.).

При реализацията на програмата в нейния втори етап се извършва реконструкция на около 55 800 кв. м. улична мрежа, включително пешеходни тротоари, и обновяване и облагородяване на около 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване. Как става това, можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/programa-moyat-grad-moyat-kvartal-moyata-ulitsa.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари