5 1 гласувайте
Оцени Статията

Кметът Димитър Николов се срещна с посланика на Република Корея у нас Н. Пр. Бе Джонгин. Дипломатът е за пети път на посещение в Бургас. Корейски език в морския град се изучава от възпитаници на няколко училища. Това са ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“, АЕГ „Гео Милев“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „Константин Преславски“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, НБУ „Михаил Лъкатник“.

По време на срещата Димитър Николов представи пред посланик Джонгин политиките на Община Бургас за развитието на икономиката, образованието, туризма, насърчаването на бизнеса и привличането на нови инвестиции.

„Бургас е град, в който се строят непрестанно нови училища и детски градини. За това за нас е важно да работим за развитието на образованието и да насърчаваме младите хора да се развиват тук“, подчерта Димитър Николов.

Н. Пр. Бе Джонгин изрази желание Бургас да осъществява успешни връзки с партньори от Република Корея.

На срещата присъстваха почетният консул на Република Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и Ивелина Стратева – директор на дирекция „Икономика и стопански дейности“ в Община Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари