0 0 гласове
Оцени Статията

С пълно единодушие общинските съветници подкрепиха докладната записка за кандидатстване за отпускане на средства за изграждане на Център за високи постижения в професионалното образование и обучение в Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации.

„Към Професионалната гимназия по компютърно програмиране има голям интерес от ученици от различни градове – 55-60 % от всички кандидатстващи, което изисква леглова база. Там има сериозна пряка конкуренция между децата. 10 % от всички кандидатстващи например са от Варна и ние сме длъжни да осигурим условия на тези деца“, заяви кметът Димитър Николов.

От всички 28 професионални гимназии в цялата страна, определени да получат статут на Център за високи постижения, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас ще бъде единствената гимназия в направление „Компютърни науки“.

За целта Община Бургас предлага изграждане на нов корпус на Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации, който да осъществява дейностите на Център за високи постижения.

Сградата ще бъде на четири етажа, като в нея ще има зона за обучение и зона за обитаване. Зоната за обучение ще включва многофункционална зала за обучение и за провеждане на извънкласни дейности за 99 седящи места на първия етаж и по две класни стаи с обслужващи помещения на всеки от останалите етажи. Общежитието ще бъде в самостоятелна зона с четири етажа със стаи за 32 ученици и сутерен със стълбище и асансьор.

Освен строителство на новия корпус, проектът предвижда още доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане на Центъра за високи постижения.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари