5 1 гласувайте
Оцени Статията

Стотици бургаски деца се включиха в националната инициатива под егидата на министъра на спорта Весела Лечева за отбелязване Деня на българския спорт.

По повод датата на плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ се проведе заключителният етап от кампанията „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“, организирана от общинския съветник Манол Тодоров и бизнесмена Георги Харакчийски, с подкрепата на ресторанти GOTi – Family & Kitchen, Utopia Garden, със съдействието на Община Бургас и РУО Бургас.

Гости на събитието бяха зам.-министърът на спорта Петър Георгиев, областният управител проф. Мария Нейкова, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, общински съветници и спортни деятели.

„Радвам се, че съм гост в един от най-спортните градове в страната, какъвто е Бургас. Приветствам всички участници в този празник за желанието и ентусиазма, които посвещават на спорта“, каза зам.-министър Петър Георгиев.

„Благодаря на всички треньори, учители и родители за това, че насърчават и подкрепят бургаските деца да спортуват. Всички вие сте пример за нашето общество и вярвам, че ентусиазмът ви ще спечели на спорта много нови приятели“, каза кметът Димитър Николов.

В спортната инициатива се включиха няколко бургаски училища. Това са СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Свети княз Борис І“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, ОУ „Петко Рачев Славейков“, ОУ „Христо Ботев“ – с. Маринка.

Децата участваха в 7 изпитания, водени от лекторите в „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ – Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев, както и треньорите на клубовете партньори в първото издание на програмата.

Организаторите планират от септември в програмата „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ да вземат участие всички училища на територията на Община Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари