5 2 гласове
Оцени Статията

С вълнуващ концерт-спектакъл Спортното училище „Юрий Гагарин“ отпразнува своя 50-годишен юбилей. Събитието се проведе в препълнената зала на Културен дом НХК. То беше интересно и добре организирано. С него бяха почетени спортните легенди от миналото на училището, но беше даден и шанс за изява на неговите съвременни таланти.

 

По покана на директора Янчо Стойчев на сцената се качиха ярки представители на деветте спорта, присъстващи в програмата на СУ „Юрий Гагарин“:

Радостин Стойков – колоездене

Рашко Ломски – бокс

Радостин Кишишев – футбол

Димо Костов – баскетбол

Пролетина Калчева – художествена гимнастика

Георги Сталев – класическа борба

Мариан Тодоров – свободна борба

Гергана Денева – спортна акробатика

Вяра Чавдарова – Петкова – лека атлетика

Плуването, което отдавна е сред водещите спортове в СУ „Юрий Гагарин“, беше представено с видеоматериал.

 

В залата бяха още легендарните борци Дончо Жеков и Янчо Павлов, кметът на Приморско Димитър Германов, който е от втория випуск на СУ „Юрий Гагарин“, също специалност борба, бившите възпитаници на Спортното – волейболистът Иван Станев, щангистът Румен Теодосиев и други, бившите директори Димитър Костов и Георги Георгиев, футболистът, сега бизнесмен, Милен Георгиев.

Събитието уважиха с присъствието си зам.-кметовете Йорданка Ананиева, която прочете поздравителен адрес от кмета Димитър Николов, и Диана Саватева. Също така председателят на местния парламент Севдалина Турманова, зам.-областният управител Мария Ценова, Светла Георгиева – директор на дирекция „Спорт за всички и спорт за учащи“ в Министерството на Младежта и спорта, Петя Петрова – началник на РУО Бургас, председателят на спортната комисия в местния парламент Георги Маринчев, спортни деятели, бивши и настоящи учители и служители на Спортното училище.

 

Ето и съдържанието на поздравителния адрес от кмета Димитър Николов:

 

„Уважаеми дами и господа,

Скъпи младежи,

 

 

 

Честит 50-годишен юбилей на всички настоящи и предишни ученици, учители, служители и съмишленици на Спортното училище в Бургас!

Вече половин век то създава шампиони. Гордея се с неговото минало. И вярвам в неговото бъдеще. Бургаското спортно училище е на прага на нова ера в своето развитие. Убеден съм, че то ще продължи да подготвя съвременните младежи да побеждават не само в състезанията, но и в живота извън стадиона, залата и пистата.

Всички искаме училището да се сдобие с нова, много по-съвременна и удобна материална база. Вярвам, че с общи усилия това ще се случи.

Бъдете здрави, учете се добре, тренирайте с желание и печелете победи за себе си, за училището, за своите учители и треньори, за Бургас!“

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари