5 1 гласувайте
Оцени Статията

Децата от бургаските ясли и градини показаха завиден кулинарен талант, свързан с подготовката и честването на най-значимия християнски празник и част от инициативата на Община Бургас „Великденски природни багри“.

В дните около празника, малчуганите обогатиха знанията си за традиционните за Странджанския регион здравословни ястия, обичаи и традиции. Те се запознаха с месенето на козунак и великденски курабии, изработваха великденски декорации от естествени материали, рисуваха със здравословни храни и декорираха със семена от леща, ленено, тиквено семе, ориз и конци.

Родителите също се върнаха в своето детство и твориха заедно с децата оригинални великденски украси, пана, шарени яйца и картини.

Децата пяха песни и танцуваха фолклорни танци, характерни за Странджанския регион, а в организирани ателиета изработиха празнични картини от зърнени култури, пролетни венци от природни материали и боядисваха яйца по стари рецепти с билки и извари. Странджанска спаначена баница, зелник и Великденска зелена салата с ,,търкаляни“ яйца, бяха само малка част от изненадите и кулинарните лакомства, приготвени от малките готвачи.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари