5 1 гласувайте
Оцени Статията

Заповядайте на 18 февруари 2023 г., от 15.00 ч., в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, на едно интересно събитие за деца и възрастни. То представлява четене на книга и игра с Александър Мануилов и Станислав Пеев.

„Книга на промените“ е четене-игра, в което текстът на книгата е разигран като отговори на въпроси от публиката. Може ли едно литературно четене да те въвлече в игра? Може ли един незавършен роман да има завършено публично представяне? Може ли въпросът ти, който още не си формулирал, да получи точен отговор? И каква е тази книга, дето все се променя?

Според самия автор на „Книга на промените“: „…Това е книга, която… когато бъде завършена, ще може да се чете отпред – назад, отзад – напред или от средата – нанякъде…Героят й се променя постоянно и може да бъде открит на много места едновременно, но е вероятно и обратното – да се озове на едно и също място в различно време!“

 

* Александър Мануилов е писател, сценарист и драматург от София. Текстовете му за театър са поставяни на четири континента и са канени от десетки фестивали. Той е първият български автор, представен през последния половин век на един от най-значимитe театрални фестивали в Европа – Theatertreffen, Берлин (2015 г.). През 2017 г. в селекцията EURODRAM на Германия. Драматургията му вече се изучава в престижни американски университети.

 

* Станислав Пеев е театрален и киноактьор, музикант на ударни инструменти. Участва в множество театрални представления, телевизионни сериали, пърформанси, сетивен театър, филми и фестивали. Един от организаторите е на пространство за съвременно изкуство в София, „Ателие Пластелин“. Работил е в представления на редица режисьори, сред които проф. Васил Димитров, проф. Цветана Манева, Десислава Шпатова, Възкресия Вихърова.

 

Събитието се реализира с подкрепата на Национален Фонд „Култура“.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари