5 2 гласове
Оцени Статията

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще има свой филиал в Бургас. Откриването му е по предложение на висшето училище, въз основа на положително оценен проект от Националната агенция за оценяване и акредитация.

Мотивите на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за откриване на звеното съответстват на мисията и стратегическата цел на висшето училище, определени от традицията и значението му като водеща институция за образование от класически тип, подготвяща професионалисти за различните социални и културни сфери на обществения живот. Предвижда се във филиала да се подготвят студенти за придобиване на висше образование в две професионални направления: Музикално и танцово изкуство и Религия и теология. Обучението, съгласно проекта за откриване на звеното, ще се осъществява по три специалности от професионално направление Музикално и танцово изкуство за придобиване на образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“ в редовна форма, и по две специалности от професионално направление Религия и теология за придобиване на степен „магистър“ в задочна форма.

„С голямо удоволствие посрещнах в Бургас ректора на Софийския университет “Св. Климент Охридски” – проф. дфн Анастас Герджиков, зам.- ректори и декани на факултети, за да преминем към конкретните стъпки за обособяването на учебни бази и прием на студенти още тази година!

6 години след стартирането на първоначалните ми разговори с ръководството на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, разкриването на филиал в Бургас най-после е факт!

През тези години се подготвяхме да създадем важна инфраструктура – Конгресен център, преобразяване на Дома на НХК и създаване на Дом за Регионална библиотека “П. К. Яворов”, а надявам се скоро и Студентски кампус, за да можем днес да покажем модерни бази за обучение на студенти.

Стартираме още тази година с магистърски програми на Богословския факултет, както и с магистърски програми – “Аудиовизуален дизайн”, “Аудиопродукция и мастеринг” и бакалавърска – “Филмова и сценична музика” на специалност
“Музикални медийни технологии и тонрежисура”.

Това е началото. Водим разговори и с други факултети на СУ за разкриването на техни програми и специалности, различни от съществуващите в Бургас. Ще ви информирам кои са, когато това стане факт!

Благодаря на всички, съпричастни към това дело. Сериозни усилия, но си заслужават! Предстоят още добри новини!“, заяви кметът Димитър Николов.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари