0 0 гласове
Оцени Статията

От днес, 10 януари, детските градини на територията на община Бургас ще работят в режим на „засилен филтър“,съобщи кметът Димитър Николов.
Основание за заповедта са препоръките от РЗИ-Бургас и повишената заболеваемост на децата от остри респираторни заболявания, грип и скарлатина.

Ограничава се достъпът на родители в детските заведения, забранява се посещаването на болни деца и на болни служители в градините, както и сливането на различни градински групи.

Другите противоепидемичните мерки, които се налагат със заповедта, са носене на предпазни средства от персонала на детските заведения, проветряване и извършване на двукратна дезинфекция на всички помещения и играчки, както и в менюто на децата да бъдат включено достатъчно количество тонизиращи напитки, като билков чай, мляко, прясно изцедени сокове и цитрусови плодове.

Актуалните данни към момента сочат, че в община Бургас процента на отсъстващите от детските градини деца е общо 33 % от всички, които посещават детско заведение.

След малко ще се проведе заседание на областния щаб, за да се вземе решение за училищата на база данните на РЗИ за процент отсъстващи ученици, заради заболеваемост.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари