5 1 гласувайте
Оцени Статията

Един от най-добрите филми за детството е избран за финалната прожекция от програмата на „Артхаус Бургас – Кино за младите”.

Интересната инициатива, която се финансира по фонд „Култура” на Община Бургас си постави за цел да представи шест качествени европейски филма с придружаващи ги тематични лекции, всички с вход свободен.

Началото на последното събитие е обявено за 12 ноември от 17.00 часа в Експо център „Флора” в Морската градина. Веднага след края на филма, от 19.00 часа започва дискусията с лектор Слави Георгиев.

„Проектът „Флорида“ разказва за живота на шестгодишната Мууни и младата й майка Хейли – татуирана бунтарка, която отглежда дъщеря си ден за ден в евтиния хотел „The Magic Castle“, менажиран от Боби (Уилям Дефо) в покрайнините на Орландо, недалеч от Дисниленд.

Бедността и липсата на сигурност не пречупват Мууни и Хейли, които умеят да се забавляват там, където са и с това, което имат. Жизнерадостната Мууни и нейните приятели с лекота превръщат всеки свой ден в празник. Следобеди, изпълнени с пакости, филии със сладко край езерото, сладоледи под слънцето, танци в дъжда и безстрашно изследване на непознати места… .

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари