5 2 гласове
Оцени Статията

През последните години магнетичната Нина вече на няколко пъти омагьоса публиката с авторското си творчество. На 19 и 20 ноември ще можем да се насладим на хореография, изпълнявана от балерината на бургаската опера Патрисия Соарес, която влиза в различни въплъщения на сцената. Мултимедията е дело на друг даровит бургазлия – Красимир Марчев, който в последните години се утвърждава като майстор на визуалните пърформанси, които те пренася буквално в други измерения. Музиката е дело на Стоян Иванов (Hoodini), а на сцената с Нина Вангелова излиза и още един герой – Христо Димитров, по-известен с псевдонима Хиндо.

В сърцевината си „Съновидения” е спектакъл, изграден от няколко различни истории. Нина споделя: „Всички, които ме познават, знаят, че голямата ми страст е изследването отвъд материята. Като малка си задавах често въпроса има ли живот след смъртта. Сега със сигурност знам, че е така. Правила съм различни експерименти със съзнанието ми, но най-ясните спомени, видения и преживявания, които съм имала, показвам точно в този спектакъл. Ние винаги оставяме частица от душата си, когато и където и да сме. „Съновидения” е едно пътуване назад във времето и паралелно с това в настоящето и бъдещето.“

Мултимедийният спектакъл ще бъде представен пред публика на 19 и 20 ноември в Културен дом НХК, гр. Бургас. От 01.11.2022 г. билети се продават на касата на НХК. За предварително закупилите ги, цената ще бъде 12 лв., а в дните на представянето – 15 лв.

Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria – „Творчески инициативи“ 2021 г.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари