5 1 гласувайте
Оцени Статията

Ученици от 6 бургаски училища се включиха в Европейската нощ на учените в Бургас. Събитието бе открито от проф. д-р Сотир Сотиров, зам.-ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, който за поредна година е негов организатор в рамките на националния проект КТРИО. Ежегодната инициатива има за цел да доближи изследователите до широката общественост и да привлече младите хора към науката.

Учениците бяха разпределени в два потока – „Природни науки“ и „Информационни технологии“. Те посетиха и се забавляваха в новите лаборатории на Неорганичния корпус и в Центъра за върхови постижения по ИКТ на Университета.

Младежки международен център – Бургас и Научен център ПланетУм направиха атрактивна демонстрация „Непознатият планктон“ и приложна наука, съвместно с представители от катедра „Природни науки – Химия, Биология, Екология“.

В Център за върхови постижения по проект УНИТе бяха представени две лекции, свързани с киберсигурността и поведението на младите хора в онлайн пространството и социалните мрежи. Отговори на въпросите как да разпознаем фалшивите новини и да се предпазим от кражба на дигитална самоличност донесоха на участниците интересни награди в специално организираната викторина.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари