5 1 гласувайте
Оцени Статията

Снимка:Facebook

Възпитаници на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации Бургас са сред националните финалисти на България и представиха страната ни на световното състезание в Анахайм, Калифорния, съобщи кметът Димитър Николов на страницата си в социалната мрежа.

Това са Калин Червенков и Мартин Севов – Adobe и Станислав Ташев- MOS.

Калин Червенков се пребори в конкуренция със състезатели от 61 държави постигна престижното пето място на Световното състезание по Adobe world championship.

Това лято над 500 бургаски деца получиха шанса да посещават безплатните курсове по програмиране на Scratch, организирани от Община Бургас, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации и EPAM Systems Bulgaria.
По-рано тази година пилотната инициатива Coding Kids Burgas предостави възможност на над 160 бургаски деца да получат безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането.
Обучители в програмата отново бяха изявени ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации.
Курсът се проведе паралелно на три локации, като родителите на децата имаха възможност да изберат между базата на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“, Конгресния център на Морска гара и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията”.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари