0 0 гласове
Оцени Статията

Театърът на твоята история отново гостува в Бургас с подкрепата на Национален фонд „Култура“ на 26 март, събота, от 19:00 часа в Експоцентър „Флора“.

Спектакълът е своеобразен споделен ко- креативен процес с участието на публиката, който е неповторим и се случва само тук и сега.

Диалогът, музиката, изиграването – всичко е спонтанно и колаборативно – както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип.

Диригент: Цвета Балийска
Музикант: Константин Кучев
Актьори: Цветина Матова, Звездомира Георгиева, Пламен Петков, Деница Христова

билети: 15 лв. (10 лв. учащи/пенсионери/хора с увреждания) оттук: https://epaygo.bg/2928415302

Събитията се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

https://theatrehereandnow.com/
https://www.facebook.com/PlaybackTheatreHereandNow

Повече за Playback театърът:
Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.
„Тук и сега” има над 350 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в множество фестивали, конференции и форуми.
През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра.
Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още не е напълно познат на масовата публика.
„Тук и сега“ е първата българска група, член на International Playback Theatre Network. Основана е през януари 2013 г. от Цвета Балийска – актриса, преподавател, психодраматист и режисьор. Тя е член на борда на директорите на Center for Playback Theatre от 2021 г. Цвета е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам – ноември 2014г., а от 2018 г. е акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Цвета е обучена лично от основателя Джонатан Фокс (USA).
„Тук и сега” са селектирани да играят на престижният международен форум European Plauback Theatre Gathering 2017 в Будапеща – Унгария, и на International Playback Theatre Conference 2019 в Бангалор – Индия. „Тук и сега“ са организатори на European Playback Theatre Gathering от 2017 до 2022, който ще се случи в София.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари