5 1 гласувайте
Оцени Статията

Бургас почете рицаря на поезията Христо Фотев с въздействащ рецитал на млади таланти от НУМСИ „Панчо Владигеров”. На днешния 25 март, Благовещение, се навършват 88 години от рождението на големия поет, който до последно черпеше вдъхновение от любимия Бургас.

Писатели, поети, хора на изкуството, ученици, граждани отдадоха почит към живота и творчеството на Фотев пред паметника му в Морската градина, където се проведе организираната от Община Бургас церемония . Талантливите възпитаници от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – Боряна Бельова, Гергана Динкова, Деница Камбурова и Евтим Михайлов представиха едни от най-популярните стихове на поета. Цялостната церемония премина под акомпанимента на китарите на Станислав Иванов и Мартин Николов. Всички те са ученици на г-жа Даниела Георгиева – Стоянова.

На церемонията присъства зам.-кметът Диана Саватева, която благодари на всички присъстващи.

Честванията, посветени на рождението на Христо Фотев, продължават в Драматичен театър „Адриана Будевска“. От 17:30 часа ще бъдат наградени победителите в съпътстващото събитие: конкурс за рисунка по стих на Христо Фотев.

От 18:00 часа изпълненията на бургаския духов оркестър ще посрещат пред Драматичен театър „Адриана Будевска“ гостите на церемонията по награждаване в осмото издание на Национален конкурс за поезия „Христо Фотев“. На сцената на театъра зрителите ще видят и спектакъл по стихове на Христо Фотев, подготвен от писателката Керана Ангелова и режисиран от Борислав Чакринов. Събитието е с начален час 18:30.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари