0 0 гласове
Оцени Статията

Започва ученическия конкурс за училищен кът „Моят град Бургас“. Той е част от дейностите за изпълнение на общинската програма по краезнание „Моят град Бургас“. Конкурсът има цел да стимулира издирването, проучването и съхраняването на архивни и съвременни печатни материали, снимки и стихотворения за град Бургас от учениците в групите по краезнание в училищата.

С тях ще бъде създадена експозиция, която ще е постоянна и ще се актуализира периодично. В конкурса ще участват учениците от начален етап, които са включени в групите по „Краезнание“ и техните ръководители.

Комисия от представители на РИМ-Бургас, Държавен архив-Бургас и Община Бургас ще оцени изпратените снимки /до 5 броя на участник/ или видеоматериал /1 брой/ на училищните кътове и ще определи групите, които ще получат купи и грамоти, както и следните награди: първа награда – еднодневна екскурзия до Стара Загора, втора награда – еднодневна екскурзия до Жеравна и Котел и трета награда – еднодневна екскурзия до Созопол. Ще има и две поощрителни предметни награди, придружени също с грамоти. Всички групи по „Краезнание“, които участват в конкурса ще получат грамота за участие.

Срокът за изпращане на снимковия или видеоматериал на училищния кът е до 25 март, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 31 март на сайта на ЦПЛР-Бургас и Община Бургас.

Класираните на 1-во, 2-ро и 3-то място групи могат да осъществят екскурзиите в периода 11 април – 30 май при спазване на всички противоепидемични мерки и изисквания за групови пътувания.

Повече информация за конкурса може да получите на телефон: 0895 813 533 – Виктория Димова – зам.-директор на ЦПЛР-Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари