0 0 гласове
Оцени Статията

Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България ( АОРЛЮБ) , с подкрепата на Община Бургас, Университет „Проф.д-р Асен Златаров”, РК на БЛС Бургас и д-р Даниел Петков организират представяне на книгата „Ръководство на ларингектомирания” от д-р Ицхак Брук, САЩ. Събитието ще се състои на 1 декември /сряда/ в Зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека .

Изданието на български език е резултат от съвместната работа от автора, преводача доц.д-р Димитър Пазарджиклиев и председателя на Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България, Проф.д-р Валентин Стоянов, който е и преподавател в Университет „Проф.д-р Асен Златаров”. С тази книга се слага началото на ефективно подпомагане на пациенти, преживели тежка операция и техните близки в първите дни, седмици и месеци след хироргичното лечение.Книгата разглежда проблемите с диагностицирането и лечението на коварното заболяване. Видовете хирургично лечение, резултатите, контролът на болката и други проблеми.

Изданието ще се предоставя безплатно на гостите по време на събитието.

Книгата „Ръководство на ларингектомирания” бе представена на XV Национален конгрес по УНГ в началото на ноември и бе посрещната с интерес и внимание от всички лекари, участващи в него.

Д-р Даниел Петков е отоларинголог, началник Отделение „Уши, нос, гърло“ в УМБАЛ Бургас.

Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България е създадена през 2015 година. Нейни цели са професионалното усъвършенстване на лекарите по УНГ болести в региона, подпомагане на тяхната научна и практична дейност , както и подкрепа към пациентите.През годините Асоциацията е провела осем научно-практически конференции с участието на водещи лекари от цялата страната и е дала възможност за изява на млади лекари от Бургас

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари