5 1 гласувайте
Оцени Статията

През месец октомври, по повод Световния ден на зрението, Община Бургас организира безплатни профилактични прегледи за възрастни хора за симптоми на очното заболяване глаукома. Над 500 талона бяха разпределени в пенсионерските организации за желаещите да проверят зрението си. Ето какво споделят те:

 

Вяра Андонова – Председател на „СП-2004 – Бургас”

Ние сме изключително доволни от инициативата на кмета Димитър Николов за организираните профилактични прегледи за глаукома. Това е едно често срещано заболяване при хората от третата възраст. Ранното откриване е много важно за неговото лечение. Със съдействието на ръководствата на пенсионерските клубове, членуващи в нашето сдружение, ние насочихме около 300 лица за прегледи към очни специалисти в ДКЦ 1, ДКЦ 2 и МЦ 1. Всички са доволни от отношението, проявено към тях. За съжаление, при някои бяха открити индикации за това заболяване. В същото време те получиха навременна помощ и насоки за лечение.

Благодарим за инициативата!

 

Михаил Георгиев – Председател на Сдружение „Учители и приятели по дух“

Бяхме сред първите, които се възползваха от кампанията. Радостно е, че сред нашите членове не бяха открити проблеми, но превенцията е от изключително значение за здравето и е важно да се правят подобни профилактични прегледи. Благодарим за грижата!

 

Ганка Георгиева – културен масовик, Българска асоциация на пенсионерите „Обединени“

Много полезна кампания! Почти всички членове на нашите клубове се изследваха. Някъде се установиха проблеми, хората започнаха съответното лечение. Изписваха се и очила при нужда.

 

Слава Филипова – председател на клуб

Благодарни сме на Община Бургас за инициативата за провеждане на профилактични прегледи за глаукома. Това заболяване е често срещано при възрастните хора и е сред основните причини за слепота при тях. Ранното откриване е предпоставка за предприемане на мерки за лечение. Много наши членове се възползваха от предоставената им възможност. Засегнатите от това заболяване са изключително доволни за предложеното им навременно лечение.

 

 

Ганка Данаилова – председател на клуб

От ръководството на сдружение „СП 2004“ – Бургас разбрахме за възможността за извършване на профилактичен преглед за глаукома. Ние, хората от третата възраст, имаме проблеми със зрението и често една от причините за това е глаукомата. Затова ранното откриване и лечение е много важно. Близо 20 члена от нашия клуб се възползваха от възможността за профилактичен преглед и са много доволни.

Благодарим на Община Бургас за създадената организация!

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари