4.7 3 гласове
Оцени Статията

Новият катамаран е направен по проект на Община Бургас и ще обслужва туристически маршрути в Бургаския залив.Днес той пристигна на Морска гара-Бургас.

Плавателният съд е тип катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите маршрути в Бургаския залив.

Той е с дължина 20 метра и ширина близо 8 метра. Ще е оборудван с два двигателя, а капацитетът му ще позволява да превозва 100 пасажери.

Оборудването на кораба включва още соларни панели, които да захранват осветлението и други консуматори на борда. Ще има бар за напитки и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е пригоден за хора с увреждания.

Освен туристическите разходки от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в „Крайморие“, рибарските пристанища в „Сарафово“ и Ченгене скеле и до близки крайбрежни населени места, катамаранът ще дава възможност на борда му да се организират различни фирмени събития и празненства.

Община Бургас вече има един кораб, също от типа катамаран – „Света Анастасия“, който предлага разходки до едноименния остров.

Новият катамаран е изграден по проект „Силата на водата. Подкрепа за повишаване потенциала на Община Бургас като конкурентноспособна туристическа дестинация“. Неговата цел е повишаване на конкурентноспособността и утвърждаване на Бургас като предпочитана туристическа дестинация.

Очаква се новият общински туристически кораб да бъде пуснат на вода следващото лято.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари