5 1 гласувайте
Оцени Статията

Емблематичната бургаска книжарница „Хеликон“ навършва 25 години от своето създаване. Празникът ще бъде отбелязан със специално тържество, което ще се проведе днес от 18:15 часа в централната книжарница на веригата в Бургас на площад „Тройката“.

Книжарницата е едно от местата в морския град, които носят специален заряд и артистичен дух. Заради голямото разнообразие от различна литература и нови заглавия, мнозина наричат книжарницата „храм на книгата“.

През годините „Хеликон“ се превърна в средище, в което автори на книги и почитатели на словото се срещат, водени от страстта си към литературата.

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към собствениците и служителите на „Хеликон“.

„Книжарница „Хеликон“ има специално място в духовния и културен живот на Бургас. Тук всеки може да изпита едно от най-прекрасните чувства, потапяйки се в света на книгите и посланията на техните автори.

Книжарница „Хеликон“ е прозорец към знанието и любимо място на четящите хора. Нека непреходността на словото продължава да Ви зарежда с енергия, за да поддържате все така силен духа на това място.“, казва в приветствието си Димитър Николов.

Първата книжарница от веригата „Хеликон“ отваря врати на 1 юли 1996 година в центъра на Бургас, на площад „Тройката“. По-късно амбициозните собственици отварят книжарници и в други градове, но името на веригата остава тясно свързано с Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари