5 1 гласувайте
Оцени Статията

От следващата седмица започват ремонтни дейности на медицински кабинети, стълбището и вътрешните помещения. Това ще създаде по-добри условия за труд на медицинския персонал и по-комфортни условия за пациентите.

Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания е единственото лечебно заведение в Бургаска област, в което се извършва лечение на болни с белодробна патология.

Болничното заведение разполага общо с 90 болнични легла, разположени в две основни отделения: Пневмологично и Пневмофтизиатрично отделения. Болницата има акредитационна оценка „Отлична“ за срок от пет години от Министерството на здравеопазването за осъществяване на лечебна и диагностична дейност и е определена от МЗ за лечебно заведение, в което единствено на територията на Бургаска област да се осъществява лечение и диспансерно наблюдение на болни от туберкулоза.

„Глътка въздух за д-р Трошанова и екипа на бургаската Белодробна болница след тежките месеци на пандемия.
Общинското здравно заведение беше важен стожер в битката с ковид и пое лечението на голям брой пациенти от целия регион“, заяви кметът Димитър Николов.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари