0 0 гласове
Оцени Статията

Съвременният апарат за урологични изследвания, който Община Бургас закупи вече е доставен в УМБАЛ.
Той представлява система за мащабна и прецизна образна диагностика на пикочните пътища и бъбреците като Бургас е единствения град извън столицата, който вече разполага с подобен апарат.

С новата апаратура ще имат възможност да се обучават и студентите от Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Изследванията, които ще се извършват със системата Uromic Blues, са особено важни за установяване на проблеми в пикочните пътища и бъбреците при децата. Над 60 процента от подрастващите имат нужда от извършването на подобна образна диагностика.

Усложнения от урологичен характер при мъжете трябва да бъдат откривани до 20-годишна възраст. На по-късен етап те често водят до усложнения, които не може да бъдат коригирани.

Над 60 процента от жените над 40-годишна възраст също страдат от урологични проблеми, за които е необходима прецизна диагностика.
Повечето урологични заболявания имат сходни симптоми и затова правилната диагноза е от изключително значение за успешното им лечение, казват специалистите.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари