0 0 гласове
Оцени Статията

Тази година младежката платформа „Бургас харесва младите“, заедно с Фондация „Биоразнообразие“ и Природонаучния музей, организират интересни изненади, посветени на Международния ден на Земята – 22 април.

Тази година вниманието ни е ще е насочено към най-мистериозните биологични видове, а именно лепидоптерите, познати като пеперуди. Тези невероятно красиви насекоми, на чиито багри много се възхищаваме, но малко познаваме. А защо лепидоптери? Може да намерите отговора на информационните пана, които вече са изложени на ключово за града местоположение – до сградата на Туристическия информационен център.

Втората изненада, която са подготвили бургаските младежи е играта „Лов на съкровища – из хрониките на изследователя“. Целта й е да се разучат и обиколят интересни и не толкова познати локации, обвързани с любопитни факти за бургаската екосистема. Участниците ще получат загадъчни или метафорични следи, които да ги насочат към отправната им точка. За да се спазва дистанция и противоепидемичните мерки, първата улика, както и условията за участие, ще бъдат изпратени по имейл в 10.00 часа (началният час на играта) на 25 април. Ако успеят да се преборят с първата загадка и успешно достигнат до своята стартова локация, ги очакват много приключения.

Всеки, който иска да участва, трябва да сформира екип от 3 до 5 души и да се регистрира предварително до 22 април (23:59 ч.) на следния линк: https://forms.gle/1mkvNAiiBRNDjiES8

Ловът на съкровища ще приключи за всеки екип по различно време. Победителите-изследователи са тези, които открият всички съкровища най-бързо. Награди за най-любознателните ще бъдат осигурени от Община Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари