5 1 гласувайте
Оцени Статията

 

Гости в новата сграда на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов”, бяха музикантът и депутат Калин Вельов и актьорът и общински съветник от Бургас Тони Минасян.Познатите и обичани от публиката творци, разгледаха с интерес различните отдели на Библиотеката, залите, арт пространствата и дори хранилищата за книги. Те се впечатлиха от иновациите в новата сграда, пространствата пълни с литература, читалните и хората, които са дали своя принос за всичко това.
Актьорът Тони Минасян, който избра да живее и работи в родния си град, въпреки различните възможности, сподели:
„Библиотеката, в този и вид, ще бъде любимо място на много хора. Сигурен съм на сто процента, че това е новото средище на Бургас за различните поколения. А лично аз, ще доведа моето детето тук, с огромно удоволствие! Детският отдел е прекрасен и детето ще идва тук редовно, въпреки, че е само на една годинка.”
Известният музикант и любимец на публиката Калин Вельов, също остана без думи, както самият той се изрази, при първата си среща с новата Библиотека: „Ако кажа, че съм впечатлен, това ще бъде много мека дума. Ще се изразя по музикантски емоционално, аз съм буквално смазан от това което се случва тук, защото виждам, че всичко е събрано в един огромен център. Това е мечтата на много библиотеки в страната.Това е център – мечта!”
Гостите си тръгнаха не само очаровани от новата сграда на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов”, която се намира на ул. Св.Св. Кирил и Методий” в Бургас, но и с обещанието да се връщат редовно в храма на книгата,съобщават от Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“

Снимка:facebook

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари