5 1 гласувайте
Оцени Статията

 

Регионална библиотека „Пейо К. Яворов”, която изпълнява функциите на културен институт, скоро ще бъде посещавана от много хора.Това е причината, част от улица „Св. св. Кирил и Методий”, на която се намира новата сграда, да бъде в ремонт, за да се чувстват удобно посетителите на Библиотеката. На мястото се извършват различни дейности, които ще доведат до обновяване на района. Работата включва подмяна на канализацията, премахване на изгнили дървета, подмяна на тротоарите. Премахването на едроразмерната растителност се налага, защото част от дърветата са стари, изгнили и при евентуална буря могат да бъдат опасни за минувачите. Друга част от тях са достигнали прозорците на сградите и не позволяват на светлината да достигне до високите етажи.
На мястото на изгнилите дървета от Община Бургас ще засадят нови,които ще бъдат поддържани и редовно подрязвани.
Премахват се и старите, напукани и отлепени плочки на тротоарите. В района на Библиотеката, те ще бъдат напълно обновени. Същото се отнася и за пътната настилка в района, поради което движението по част от ул. ”Св. св. Кирил и Методий” не е достъпно за автомобили.
Така поетапно Община Бургас ще обнови целия район около новата сграда на Библиотеката, за удобство на гражданите и на всички, които след време ще посещават Регионална библиотека „Пейо К. Яворов”. Работата по пренасянето на библиотечните материали продължава с пълна сила. В нея участват библиотекари, персонал, доброволци от общината, граждани.
Сградата добива все по-красив и завършен облик.Седмицата започна с монтирането на зелена естакада от живи цветя, която дава живот на пространството. В паното, чрез различна растителност, са представени всички годишни времена, а настроението което носи зеленината е неповторимо.

Снимка: РБ“Пейо Яворов“

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари