В Бургас имунизацията срещу COVID-19 започна при засилен интерес от страна на медицинския персонал. В УМБАЛ – Бургас първа беше ваксинирана 59-годишната Златина Парушева, която е медицинска сестра с 40 години трудов стаж, последните 10 от които работи в Спешното отделение на лечебното заведение. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика на първа линия с пациентите с COVID-19. За ваксинирането остава след нощно дежурство.

Втори в УМБАЛ – Бургас срещу коронавирусна инфекция се ваксинира д-р Владислав Русинов, специалист по образна диагностика с 25-годишен стаж. След него, във времето за почивка между натоварените им дежурства, имунизации предпочетоха да си направят и Надежда Попсавова, медицинска сестра в ОАИЛ с 25-годишен стаж, Димитрина Обретенова, медицинска сестра в ОАИЛ, д-р Данаил Вълчев, ревматолог, към момента работещ в COVID отделение на болницата, както и педиатърът д-р Мария Ирикова.

Всички медицински служители, които бяха ваксинирани днес срещу коронавирусна инфекция в УМБАЛ – Бургас, изразиха убеждението си, че ваксинацията е пътят за справяне с пандемията от COVID-19 и връщането към живота и близостта с любимите хора.