С изготвения от правителството План за възстановяване и устойчивост на Република България за първи път ще стартира Програма, която ще даде възможност на гражданите, живеещи в Еднофамилни жилищни сгради, да имат достъп до безвъзмездна финансова помощ за саниране.

Кметът Димитър Николов коментира програмата на страниците си в социалните мрежи с думите:

„Това е уникален шанс, който не трябва да бъде изпуснат. Важна стъпка при кандидатстването ще бъде наличието на енергийно и техническо обследване на сградата. По всяка вероятност прием на документи ще стартира през пролетта на 2021 г.

Затова призовавам всички граждани, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които искат да се възползват от този шанс, от сега да започнат с подготовка на необходимия минимум документи – енергийно обследване и технически паспорт на сградата.

Нека Бургас отново бъде пръв!
Разпоредил съм експерти от администрацията да оказват съдействие на всеки, който прояви интерес и иска да се възползва от участие в програмата.

Може да задавате своите въпроси на е-mail: [email protected] .
Бъдете активни!

Получавам и много въпроси за програмата за многофамилни жилищни сгради. Много от вас вече кандидатстваха по нея и има списък с одобрени сгради. Все още очакваме подробности относно продължаването на програмата и критериите. Ще ги оповестим веднага, след като станат ясни, защото Бургас трябва да се възползва от нея. Бъдете активни!“