Рампа, която да осигурява достъпност на хората с увреждания, ще изгради Община Бургас на входа на спортна зала „Бойчо Брънзов“. Средствата са осигурени чрез спечелен проект по мярка „Изграждане на достъпна архитектурна среда на културни, исторически, спортни обекти за хора с увреждания“ пред  „Агенцията за хора с увреждания“.

Предвидено е още изграждане на асансьор – платформа за трайно пребиваване на хора с увреждане в спортна зала „Бойчо Брънзов“.

Платформата ще бъде позиционирана на най-горния ред от трибуната в залата. Оттам ще има отлична видимост, която да позволява на хората с увреждане да наблюдават безопасно спортните мероприятия.

Ще бъде устроена и съблекалня с всички необходими съоръжения за ползването й от хора с увреждания, които ще спортуват там. Мястото се намира в подземния етаж на залата, в помещение със съблекалня и душове, предназначено за хора с увреждане. Достъпът ще е чрез изградено повдигателно съоръжение (асансьор) за тях.

Зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева и председателят на спортен клуб за хора с увреждания „Джавелин“ Есмерай Ибрям разгледаха на място къде и как ще бъдат изградени новите съоръжение.