Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас обявява литературен онлайн конкурс за написване на кратък разказ или есе „Извънредно положение – тръпка, сън и приключение“ -2020. Конкурсът има за цел да насърчава таланта на млади творци с изявен интерес към литературата и творческото писане.
Конкурсна тема: „Извънредно положение – тръпка, сън и приключение“
Условия за участие и регламент на конкурса:
Участници – средношколци на възраст от 14 до 19 години;Конкурсни текстове – написани през 2020 и непубликувани до момента;Максимален обем – 3 печатни страници за есе и до 5 печатни страници за разказ;Изисквания за оформяне: формат А4, шрифт и размер Times New Roman 12;Жанр: разказ и есе;Официален език: български.
Критерии за оценка:Оригиналност и творчески подход при представяне на темата;Целенасоченост, убедителност и завършеност на аргументацията;Жанрово съответствие на конкурсния текст.
Кандидатстване:Срок за изпращане на творбите: 10 май 2020 г.Произведенията се изпращат като приложение на адреса на електронната поща на училището: [email protected] – за конкурсаКъм творбите се отбелязват задължително:Трите имена на участникаДата и място на ражданеАдрес и имейлИме на учебното заведениеКандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.