24 са установените с ковид инфекция за Бургас. Последният случай, това е ученик – син и контактен на 22-рия пациент от Карнобат. Имал е 9 контактни, 7 от които са негови съученици и връстници. На тях им е наложена 14-дневна карантина, а на него самия 28-дневна карантина.
Пациентът от Несебър има двама контактни там, където се е изолирал – единият контактен е брат му, а другият – майка му. Пристигнал е от Банско на 1 април, няма никакви оплаквания, но въпреки това заради сигурността на своето семейство и малкото си дете се е изследвал, сам е пожелал, и след като е получил положителен резултат, той се е изолирал в Несебър и няма контакт със своята съпруга и своето дете.
17-годишното момче от Карнобат – 24-ият ни пациент, вчера е проявил клиника и е имал оплаквания. Затова му е организиран преглед и от инфекционист. От инфекционист са прегледани и медицинските лица, които са имали отношение към диагностиката и лечението на неговия баща.
Ученикът не е настанен в болница, именно затова той е минал консултация с инфекционист и пулмолог в Айтос, защото той е споменал за оплаквания, направена е консултация, взета му е проба и становището на специалиста в Айтос е той да се лекува в дома си, да изкара 28-дневната карантина в дома. Нямал е значителна клинична симптоматика.-съобщи д-р Георги Паздеров.