0 0 гласове
Оцени Статията

На големия християнски празник Цветница стартира кампания за кръводаряване, организирана от УМБАЛ – Бургас АД. Отделението по трансфузионна хематология в най-голямата бургаска болница и БЧК-Бургас ще проведат традиционната си кръводарителска акция в помощ на всички болни и нуждаещи се от кръвопреливане.

От болницата призовават освен бургазлии в акцията да се включат и украинските граждани, потърсили закрила на територията на Бургаска област. Част от тях вече се лекуват в бургаските болници, има животоспасяващи операции, раждания, които изискват кръвопреливане. Чрез този благороден жест те ще помогнат не само на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат нужда от кръв.
Чужденците, които имат ЛНЧ и законно пребивават у нас, могат да бъдат кръводарители наравно с българските граждани, ако са здрави и са на възраст от 18 до 65 години.
Кръводарителската акция ще се проведе на 17 април (неделя), от 8 до 16 часа, в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас – сектор „Кръводаряване“, сградата зад Първа поликлиника.
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари