5 4 гласове
Оцени Статията

От месец в Бургас има на разположение 100 броя електрически превозни средства, които могат да се ползват от бургазлии и гости на града.

От компанията Lime призовават потребителите винаги да карат отговорно, да носят каска по време на придвижването и да спазват правилата заложени в измененията на Закона за движения по пътищата, приети през юни 2020 г. С тях ползването на индивидуални електрически превозни средства беше регулирано. Скутерите трябва да се карат само по велоалеи или най-дясната част на пътното платно, когато за въпросния път в сила е ограничение на скоростта до 50 км/ч. Забранено е карането по тротоари. Скутерите трябва на паркират по начин, който не ограничава придвижването на останалите участници в движението.

След първоначалния тестов етап, компанията предвижда разширяване на дейността в Бургас, като увеличи броя на достъпните за ползване електрически скутери. Lime планира и отварянето на логистичен център в Бургас, който ще обслужва дейността на фирмата в цялата област, където заедно с курортите, електрическите скутери ще достигнат до 1000 през летните месеци. В резултат ще бъдат открити и над 25 работни места.

Цената за услугата е както следва: 1.20 лв. първоначална такса за отключване на скутера; към нея се добавят по 0.25 лв. за всяка минута каране. Очаква се средната продължителност на пътуването в Бургас да е около 8 мин. Пътуване с такива параметри би струвало около 3.20 лв. за потребителя. Компанията предлага и абонаментната услуга Lime Prime, чрез която се премахва такса за отключването. Така цената на пътуването със средна продължителност от 8 мин., би била 2 лв.

За да използват един от скутерите на Lime, потребителите трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS. После те трябва да създадат свой собствен профил и като последна стъпка да добавят дебитна карта за разплащане. След това те могат да намерят свободен скутер на картата в приложението и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. Съветваме потребителите ни да се запознаят със зоната на обслужване, която е видима в Lime приложението. Районите, където паркирането на скутер не е позволено или пък е наложена зона с ниска скорост на придвижване, са маркирани в червено. Важно е да се отбележи, че не се позволява употребата на електрическите скутери от лица под 18-годишна възраст.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари