5 1 гласувайте
Оцени Статията

След изключително успешното начало през 2021 г., изпълнението на програмата за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“ продължи с нови обекти.

На снимките виждате благоустройства, осъществени до блокове 48 и 54 в к-с „Лазур“, както и край бл. 63 в к-с „Братя Миладинови“. Според заявеното желание от страна на кандидатствалите и одобрени по програмата обединени съседи, там са изградени нови тротоари, алеи за разходка, поставени са нови пейки и кошчета, монтирано е осветление, поставени са съоръжения за детски игри.

Подадените по „Моят град, моят квартал, моята улица“ заявления дотук са 130. Реализираните са вече 60. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до изпълнение на всички заявления.

Основна цел на тази инициатива е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се повиши качеството на живот чрез реализиране на обекти по благоустрояване и подобряване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните дейности по изпълнение на програмата включват: реконструкция на участъци от улици, асфалтиране на платното за движение с усилване на основата там, където е установена належаща необходимост от това, подмяна на бордюри, подмяна на капаците на ревизионни шахти, замяна на лампи на улично осветление с енергоспестяващи и допълване с ново улично осветление, изграждане на нови места за паркиране, обособяване на кътове и зони за отдих, зони за игра и забавление за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, поставяне на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.).

При реализацията на програмата в нейния втори етап се извършва реконструкция на около 55 800 кв. м. улична мрежа, включително пешеходни тротоари, обновяване и облагородяване на около 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване. Как става това, можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/programa-moyat-grad-moyat-kvartal-moyata-ulitsa.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари