5 2 гласове
Оцени Статията

С детско звездно шоу и виртуална разходка в Космоса за най-малките започна първият работен ден на Планетариум – Бургас. Новото съоръжение беше открито навръх един от най-обичаните български празници – 24 май, от кмета на Бургас Димитър Николов и от генералния директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) Петър Сеферов.

Като във фантастичен сценарий деца, облечени като звезди, излязоха от сферичната сграда на Планетариума, за да пренесат с вълшебните си танци всички присъстващи в тайнствения свят на галактиката. След тържествено извършения водосвет нетърпеливите посетители успяха да се докоснат до магията на Вселената, наблюдавайки 2D и 3D визуализации в реално време посредством последен модел оборудване.

По време на тържеството най-малките посетители участваха във вълнуващи арт работилнички и изработваха макети на планети. В детския научен център „ПланетУм“ пък малчуганите участваха в забавни игри на космическа тематика. За всички деца, желаещи да посетят Планетариума и да наблюдават галактики, планети и съзвездия, входът на 1 юни в рамките на целия работен ден от 10,30 до 19,00 часа ще бъде свободен.

Планетариумът е поредната стъпка на ДП „Пристанищна инфраструктура“ в посока развитие на Зоната за обществен достъп на пристанището. Сградите на Морската гара, на емблематичния Брегови център за управление на трафика и на Конгресния център, изградени от ДППИ, както и реновираната Магазия 1, оформят любимата на бургазлии и гости на града градска среда на самия морския бряг.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари