5 1 гласувайте
Оцени Статията

Любимото забавно-образователно турне Eco Kids Tour стартира своята ежегодна обиколка със събития в Бургас на 08.05 от 11.00 до 18.00 часа на площад „Тройката“. Мотото тази година е „Зелено бъдеще“ и ще наблегне на опазването на околната среда и трансформирането на екологичните навици в децата.

Те ще се пренесат в света на рециклирането и ще разберат как може като с магия да преобразят битови отпадъци в чисто нови подръчни материали. Ще научат колко интересни могат да бъдат учебни предмети като Химия и Физика чрез експерименти. С мечето TEDI ще играем забавна настолна игра и ще се учим как се играе и какво е крокет. Всеки, който се включи ще получи подарък.

Децата ще развият още собствената си креативност, давайки нов живот на бутилката с минерална вода в специална арт работилничка. И за да бъде още по-интересно, ще се запознаят с екологичната инициатива „Влез в зеления кръг“. Това е най-голямата глобална програма за устойчиви училища – тя започва в класната стая и се разширява към общността, като ангажира следващите поколения в обучение, базирано на действие.

За да събудим детското в себе си, ежедневните домакински отпадъци ще бъдат превърнати в набор от най-различни разноцветни играчки и пособия за бъдещо ползване.

Ще видите колко е важна слънцезащитата за децата и ще се включат в забавна игра, с която ще разберат кои са най-големите вредители за нашата природа. Подготвени са „вкусни“ пъзели, с които ще развихрят визуалната си памет, а който си нареди пъзелчето ще си тръгне с чуден подарък.

Децата ще се разходят до Антарктида, за да проверят кой е най-добрият по география и ще играят една много забавна игра, с която ще научат повече за – „31-вата Българска антарктическа експедиция. Експедицията е историческа, защото за първи път учените стигнаха до Южния полюс с български военен научно-изследователски кораб – „Св. св. Кирил и Методий“.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари