5 1 гласувайте
Оцени Статията

Отборът на Яхт Клуб „Порт Бургас“ ще развее българското знаме на финалите на Шампионската лига по ветроходство SAILING Champions League в Травемюнде – Германия, в края на юли.

Благодарение на отличното си представяне в кръговете на Шампионската лига в България, организирана от български клубове по ветроходство и BORA Sailing, отборът, съставен изцяло от членове на друг наш състезателен тийм – Chocolate Racing Team, получи право на участие в квалификационната фаза на турнира. Първата за 2023 година се проведе през изминалите няколко дни във Виламура, Португалия.
Иво Тодоров, Любен Тодоров, Любен Тенекеджиев и Борис Минков се състезаваха за пръв път на яхта тип J70 в изключително конкурентната среда на световния състезателен ветроходен елит. След очаквания колеблив старт, поради непознатата яхта, момчетата бързо наваксаха. През последния ден успешно се изкачиха до 7-ма позиция, изпреварвайки отбори от Швейцария, Дания, Великобритания, Норвегия и Германия. Така те се класират директно за финалите в Травемюнде на 22-25 юли тази година.

Добрият резултат ясно демонстрира, че България може да излъчва прекрасни спортисти и заслужава да бъде представена в този елитен формат.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари