5 2 гласове
Оцени Статията

С впечатляваща атмосфера и богата програма бургаското ОУ „Елин Пелин“ отбеляза 35-та годишнина от своето основаване.

Кулминацията на тържествата бе пъстрият спектакъл, организиран от учителите и учениците на учебното заведение. Той се проведе в Държавна опера – Бургас.

В него групи и състави от различните класове представиха своите изпълнения, които включваха богата палитра от модерни танци, фолклор, художествена гимнастика, рецитали на творби от български автори и много други.

На празника присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, както и много хора, свързани с училището. Сред тях и Хайгашот Агасян, който пя заедно с децата на сцената.

Кметът Димитър Николов отправи специален поздрав към преподавателите и възпитаниците на ОУ „Елин Пелин“ и им пожела да носят с гордост името на своя патрон.

„Уважаеми дами и господа,

Приемете моите специални поздравления по повод навършването на 35 години от създаването на ОУ „Елин Пелин“. През това време поколения преподаватели и ученици са писали неговата богата история, за да може днес учебното заведение да се ползва с висок авторитет и да върви уверено по пътя на своето успешно развитие.

Днес ОУ „Елин Пелин“ има важна роля в това бургаските деца да получават образование и знания на най-високо ниво. Изказвам своето признание към всички Вас, които не щадите своите сили и време, за да продължавате добрите традиции на училището. Продължавайте с присъщия си новаторски дух да прилагате иновативни методи в обучението на децата и да ги мотивирате да постигат високи резултати. Пожелавам Ви много нови успехи.“

Директорът на ОУ „Елин Пелин“ Пепа Запрянова поздрави гостите на празника и заяви, че учебното заведение ще продължава да отстоява своите традиции и да се стреми към постигането на още много нови успехи.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари