5 1 гласувайте
Оцени Статията

При огромен интерес и препълнени зали протече информационният форум Базар на професиите’2023. Той бе организиран от Община Бургас и кариерните консултанти към ЦПЛР – Бургас, в партньорство с Младежки международен център и Младежки културен център. Участниците, гостите и организаторите бяха поздравени от проф. д-р Севдалина Турманова – председател на Общински съвет – Бургас, и г-жа Петя Петрова – началник на РУО – Бургас.

Във форума участваха представители на над 20 училища от община Бургас, като всяко от тях имаше изграден своеобразен щанд, на който ученици и родители имаха възможност да се запознаят с иновативни проекти, някои от които са печелили награди в престижни конкурси, както и да получат отговори на всички въпроси относно учебния процес и бъдещата им реализация.

Основната идея на форума бе кандидат – гимназистите да направят своя правилен кариерен избор, като се запознаят с ключови профили, професии, съвременните изисквания и тенденции за развитие в тях. Форматът позволи това да се случи под формата на презентации, изложение, среща – диалог.

По време на събитието учениците имаха възможност да попълнят въпросници за професионално ориентиране и да получат подкрепа от квалифицирани кариерни консултанти.

 

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари