0 0 гласове
Оцени Статията

На провелия се втори кръг от Купа „България“ по фехтовка за деца до 15 и 17 години в залата на НСА „Васил Левски“ – София, състезателите от морския град показаха завидни умения и спечелиха няколко отличия.

Първият ден започна с битките при момчетата до 15 години. Там и тримата състезатели на клуба завоюваха място сред най-добрите осем в страната. Малшансът постави и тримата в един поток, като последователно Димитър Тончев и Веселин Вълев се срещнаха с Никола Миланов и отпаднаха в директните двубои за финала, заемайки съответно 6-то място и бронзов медал.

На финала Никола Миланов се срещна с представителя на „Пловдив БГ“ Николай-Томас Георгиев и след оспорвана и изпълнена с драматични моменти схватка Никола загуби с резултат 15-10 туша и спечели сребърното отличие.

При момичетата в тази възрастова група „Корсар“ беше представен от младата надежда на клуба Екатерина Чаушева (на 11 години), която се бори повече от достойно и за малко не заслужи място сред най-добрите, загубвайки с един туш срещата за влизане в осмицата.

На следващия ден също имаше поводи за радост, след като Иван Колев завоюва бронзовото отличие при кадетите, а Никола Миланов си спечели място в финалната осмица. Йордан Чолаков остана на крачка от осмицата, загубвайки двубоя си за влизане в нея от бронзовия медалист Симеон Далеков.

С играта си и постигнатите резултати състезателите донесоха много поводи за гордост на своите водещи треньори в клуба Георги Миланов, Едуард Зуев и Радостин Станчев.

г. започва повече от успешно за „Корсар“, след като по-рано през януари старши треньорът на куба Георги Миланов заслужи отличието за треньор на годината на Фехтовална академия „Васил Етрополски“ за 2022 г. Това е второто подобно отличие за него, което го нарежда сред малцината, получавали наградата повече от веднъж.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари