5 1 гласувайте
Оцени Статията

Още 4 сребърни и 1 бронзов медал спечелиха бургаските борци на Държавното първенство в двата стила за мъже в Сливен. От клуб „Бургас“ вицешампиони станаха Андриан Вълканов в кат. 92 кг при свободняците и Николай Велев в кат.130 кг при класиците.

Една от най-големте надежди на бургаската борба Димитър Рачев стана бронзов медалист в кат.77 кг при дебюта си при мъжете. Той отстъпи на полуфинала при батковците от национала и бронзов медалист от последните световни и европейски първенства за мъже Айк Мнацаканян.

Рачев, както и Андриан Вълканов са едва на по 17 години и според специалистите ги чака бляскаво бъдеще.

Клуб „Бургас“ регистрира и няколко пети места на свои борци. До тях стигнаха Айредин Хюсеин до 55 кг и Мартин Данев при 72-килограмовите в класическия стил и Антъни Бояджиев до 57 кг при свободняците. Всички те са ученици в Спортното училище „Юрий Гагарин“. Техни треньори са Николай Дачев в класическия стил и Николай Милков в свободния.

Другите два сребърни медала завоюваха Мартин Борисов в кат.60 кг и Кристиян Бахчеванов в кат.63 кг от клуб по класическа борба „Черноморец“, с треньор Златомир Стоянов.

В петък и събота във Враца ще се проведе Държавното първенство за кадети в свободния и класическия стил.

За отличията ще спорят и състезатели на трите бургаски клуба – „Черноморец-св.борба“, Черноморец-кл. борба“ и „Бургас“, който има представители и в двата стила.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари