5 2 гласове
Оцени Статията

Два медала от Държавното първенство за мъже, което се проведе в Сливен, спечелиха борците в свободния стил от СКБ „Черноморец“.

Вицешампионска титла завоюва Илия Христов. Един от асовете на бургаския клуб стигна до среброто в категория 86 кг след три убедителни победи срещу съперниците си. Във финалния двубой Илия Христов загуби в драматична среща от азера Салман Хидиров, който се състезава за Руен.

Борислав Петков заслужи бронзово отличие при 92-килограмовите – също след три победни схватки и загуба на полуфиналите.

В категория 78 кг Киро Михов, който е юноша на „Черноморец“, завоюва бронз. В момента бургаският състезател е студент и се състезава за НСА.

На крачка от медалите останаха Илиян Парушев в категория 65 кг, Димитър Ангелов – категория 74 кг, и Михаил Михов при 79-килограмовите. Всички са възпитаници на Спортното училище „Юрий Гагарин“.

Президентът на СКБ „Черноморец“ Стефан Георгиев и треньорският екип в клуба – Мариян Тодоров, Илиан Стефанов, Мариян Фучеджиев, Кирил Димитров и Стоян Панев си поставят високи цели пред отбора за 2023 година на международното поле, а именно спечелване на медал от голямо първенство.

През миналата година Илия Христов заслужи бронзово отличие от Европейския шампионат за мъже до 23 години.

„Треньорите работят здраво. Вдигаме летвата“, заяви президентът на СКБ „Черноморец“ Стефан Георгиев.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари