0 0 гласове
Оцени Статията

Кметът Димитър Николов внесе извънредна докладна за спешно изготвяне на проект, с който да се конкретизират и остойностят мерките за укрепване на свлачището между Солниците и кв. „Сарафово“, заплашващо да събори в морето част от най-живописната и използвана бургаска велоалея. Тази сутрин общинските съветници подкрепиха неговото предложение. То възникна след вчерашния разговор между министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и кмета Николов.

Община Бургас вече има свои прединвестиционни проучвания, върху които ще стъпи проектът. Но неотдавнашното земетресение в Турция се е отразило и на този свлачищен район в близост до кв. „Сарафово“. Така че е нужно прецизиране на параметрите.

Спешно изготвеният от Община Бургас проект ще бъде внесен по най-бързия начин в МРРБ. От своя страна държавното ведомство ще финансира укрепването на свлачищния район. Такъв ангажимент пое министър Шишков, след като вчера се убеди с очите си в мащабите на проблема, заведен на мястото от кмета Николов и областния управител проф. Мария Нейкова.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари