5 1 гласувайте
Оцени Статията

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, заместник – министърът на спорта Петър Георгиев и арх. Деляна Панайотова – и.д. началник на Дирекцията за национален строителен контрол направиха днес инспекция на зала „Арена Бургас“.

Според архитект Шишков, след проведена съвместна среща с изпълнителя на обекта и ръководството на спортното министерство, е поет ангажимент основната част от залата да бъде довършена и пусната в експлоатация до 2 месеца.

„Има поет ангажимент от изпълнителя до 2 месеца да завърши основната част. На следващ етап ще бъдат довършени фитнес, СПА и ресторант. Това няма да попречи за ползване на обекта. Предстои преработка на проекта за противопожарна безопасност и строителят е поел ангажимент за завършването до два месеца. Директорът на ДНСК, заедно с надзора ще помагат с финализирането на документите, защото колкото по-рано пуснем залата в експлоатация, толкова по-добре. Като държава се ангажираме да помагаме, защото залата е важна. Бургас и регионът ще имат едно уникално съоръжение.“, заяви министър Шишков.

„Една от приоритетните цели на министър Лечева е да се намери решение за довършването на зала „Арена Бургас“ и по този въпрос се работи от първия ден. Костваше около два месеца и половина работа на експертни групи и в крайна сметка се постигна споразумение между инвеститора на залата и Министерството на младежта и спорта. Технически причини са забавили проекта.“, заяви зам. – министърът на спорта Петър Георгиев.

„Основната част от строежа е завършена. Стигнали сме до разбирателство със строителя да завърши работата до 2 месеца. С надзора имаме добра комуникация. Той подготвя документите и ще окаже съдействие за въвеждане в експлоатация в законовите норми и в срок.“, добави арх. Деляна Панайотова.

„Само мога да приветствам и да благодаря на министър Шишков, на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, на областния управител Мария Нейкова, както и на ДНСК, че се намери държавническа и политическа воля в залата да се завърши. Защото това безвремие от почти година и половина по отношение на „Арена“, в което нищо не се правеше, беше загубено време за Бургас, за националния спорт. Още в миналогодишния общински бюджет бяхме предвидили средства да финансираме европейски и световни събития в тази зала. Изтървахме като град домакин. От това загуби дребният и среден бизнес на Бургас. Но сега с тази подкрепа аз съм оптимист, че залата ще заработи и ще бъде домакин на големи събития. Това искаме. Залата е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания на Световната федерация по лека атлетика. С международното летище и 260 хотела около Бургас, ние сме изключително подходящи за големи международни събития!“, каза кметът Димитър Николов.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари