5 1 гласувайте
Оцени Статията

*Графити артистите Даниел и Николай призоваха да се пази уличното изкуство, защото по цял свят то е символ на свобода и има за цел да оживява градската среда.

В Бургас вече има чисто нов стенопис, който допълва цветната градска среда и има екологично послание. Рисунката се намира на булевард „Демокрация”, в близост до Трета поликлиника.

„Изобразените къдроглави пеликани, с впечатляващи размери, разположени на фона на Атанасовското езеро, насочват вниманието към опазването на птиците, природата и влажните зони. ”, сподели Радостина Ценова от Фондация „Биоразнообразие”.

Събитието, което се реализира с подкрепата на Община Бургас, започна с изпълнения на младите таланти от брейк и хип – хоп клуб „Бляк СтайлСкуад”, с основател и хореограф Христо Андонов. Бургаските надежди показаха завидно майсторство, а веднага след тях се представиха Нора Ангелова и Аглая Тодорова от класа по поп и джаз пеене на НУМСИ „Панчо Владигеров”.

„Много сме щастливи, че имахме възможност да популяризираме каузата. Тази стена си я бяхме набелязали от доста време. Мястото е много комуникативно, вижда се от пътниците в градския транспорт, колоездачите по велоалеята и всички минувачи. Нека се пази!“, призоваха  авторите Даниел и Николай.

Проявата се организира по идея на Фондация „Биоразнообразие“ и е подкрепено от Община Бургас.

**Къдроглавият пеликан е един от двата вида пеликани, срещащи се в страната ни. Той е сред най-едрите български птици, с дължина на тялото от 160 – 180 см. и размах на крилете 270 – 320 см. Включен е в „Червена книга на България“ в категорията критично застрашен.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари