4.7 3 гласове
Оцени Статията

Пешеходната част на ул. „Георги Кирков“ е разположена от „Дупките“ (любимо място за срещи на едно предишно бургаско поколение) до пресечката с ул. „Възраждане“. В годините на късния социализъм тя бе една от най-популярните дестинации в града – заради големия магазин за обувки, детския фризьорски салон и сладкарница „Детски свят“, известна със своите пасти „Мелничка“ и декоративното езерце с живи рибки.

С днешна дата амортизацията се е отразила на настилките и цялостния вид на уличката. Община Бургас предупреди ВиК, че има намерение да я ремонтира и държавното дружество вече работи на терен по своята част – подмяна на старите тръби. След това ще стартира същинската реконструкция. Общината предвижда тази част от улицата да си остане затворена за автомобили. Ще бъдат монтирани нови настилки, включително паваж. Ще има много зеленина и ново осветление.

През последните години Община Бургас обнови почти всички малки улички около главните пешеходни „Александровска“ и „Богориди“. Тя продължава да разчита на партньорство с местния бизнес, което да направи градския център още по-интересен и посещаван, по примера на „Капана“ в Пловдив.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари