4.6 5 гласове
Оцени Статията

Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е създателят на култовата рок дискотека от 90-те години „Сатан“. Историята на това любимо на хиляди фенове място той претвори в книга с много спомени, размисли и снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.

Представянето на проекта ще се състои на 25 ноември, от 18 ч., в Културен център „Морско казино“, зала „Георги Баев“.

Как бе създадено това култово място без аналог по света, какво се случваше в него вечер – можете да научите от самия Боби. Той ще ви го разкаже, ще покаже автетнични кадри, ще отговори на въпросите ви.

Ще можете да си направите снимки за спомен с единствената запазена и реставрирана фигура от пищната сценография на Сатан – малкият Гаргойл.

Ще можете да си тръгнете с оригинален колаж с кадри от култовата дискотека, подписан от Боби с персонализирано посвещение.

Всичко това ще се случи в приятна обстановка с чаша вино в ръка.

Припомняме на съвремениците и разясняваме на по-младите, че рок клуб „Сатан“ имаше уникален сценичен интериор, вдъхновен от митични създания. Но нищо от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата.

Мизансценът бе наситен с майсторски изработени макети, които сега бихме нарекли 3D фигури. Над бара бе разперил криле триглавият дракон Колхиан, пазещ гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха Смъртта и Fear of the apple tree, или „дяволското дърво“. Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от огромен паяк тарантула и оплетена с вериги.

Сега, 23 години след края на това истинско явление в живота и културата на Бургас, можем да възкресим историята му и да помогнем за издаването на книгата, написана от първо лице с много откровения.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари